STICHTING TOEKOMSTLAND


STICHTING TOEKOMSTLAND  maakt theatervoorstellingen en theatrale projecten en installaties op locaties en in het theater, die op artistieke wijze bespreken hoe we ons in onze omgeving bewegen en daar invloed op uitoefenen  en hoe de omgeving invloed heeft op ons. We maken impliciete en expliciete afspraken over hoe ons samenleven te organiseren. Hierin bestaan verschillende verlangens en verwachtingen van mensen naast elkaar: wensen over hoe het persoonlijke leven en hoe het gezamenlijk leven vorm te geven. In onze projecten zoomen we ook  in op spanningsvelden  tussen  individuele belangen onderling  en het individuele en het gemeenschappelijk belang. Stichting Toekomstland wil theater maken dat bevraagd, dat zoekt naar begrip, maar ook het onbegrijpelijke  erkent, en de menselijkheid, onhandigheid  en de schoonheid van ons (samen)leven.
Per project wordt er met andere verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines samengewerkt 

De directie  van Stichting Toekomstland bestaat uit regisseuse Anouke de Groot en creatieve producent Lisa Corsten.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Sabine Pater, zij is penningmeester heeft ervaring als dramaturg, zakelijk leider en creatief producer en werkt bij Oerol Festival,  Anna van der Kruis (theaterauteur) is secretaris en 
Ruud de Groot  is (werkt in management en bedrijfskunde) is voorzitter.
Toekomstland werkt graag bij meerdere productie samen met dramaturg Arthur Kneepkens en  met vormgeefster Calle de Hoog.

Anouke de Groot is  regiseusse en artistiek leider van Stichting Toekomstland. Ze  studeerde filosofie en theaterwetenschappen en studeerde af aan de Regie Opleiding in Amsterdam.  Haar werk is maatschappelijk betrokken,  gaat over filosofische en sociale  dilemma’s maar is ook beeldend en lijfelijk, heeft een fysieke speelstijl,  en flirt in fragmenten met het absurde en groteske. Naast in het theater werkt ze graag op locatie. 

Daarnaast  is ze als theatermaker al geruime tijd aan de Theaterstraat verbonden. Twaalf kunstenaars werken daar collectief omdat zij het belang zien van samenwerken. Zo maakte ze in samenwerking met schrijfster Annemarie Slotboom de installatie en voorstelling ‘Labyrint’,  te zien op Over het IJ Festival.

Lisa Corsten is creative producer van Stichting Toekomstland.
Corsten studeerde in 2015  af als Creative Producer aan de Opleiding Productie Podiumkunsten van De Theaterschool te Amsterdam. Na haar afstuderen werkte zij als productieleider bij verschillende producties waaronder
A Soft Play van KOBE (Productiehuis Rotterdam). En bij We Are Here at the Border i.s.m. Stichting Here to Support

 

CONTACTGEGEVENS

Stichting Toekomstland

Willem Passtoorsstraat 24

1073HX Amsterdam

KVK 65824377

BTW NR: 856275311B01