STICHTING TOEKOMSTLAND  maakt theatervoorstellingen  en multidisciplinaire projecten en  installaties op locaties en in het theater, die (be)vragen hoe we ons in onze omgeving bewegen en  hoeverre die omgeving invloed heeft op mensen en andersom, zowel individueel als gezamenlijk. Welke macht kennen we daarin? En welke onmacht kan men ervaren in die (relatie tot de) omgeving?  Onze projecten raken vaak aan  spanningsvelden  tussen individuele belangen en ‘het gemeenschappelijke’ belang.  (als we  impliciete en expliciete afspraken maken over hoe ons samen en leven te organiseren  bestaan  hierin nog vele verschillende verwachtingen   over hoe het persoonlijke leven en hoe het gezamenlijk leven vorm te geven, die  naast of tegenover elkaar kunnen staan)  

Per project wordt er met andere verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines samengewerkt.  Toekomstland werkt intensief samen  met dramaturg Arthur Kneepkens en regelmatig  met vormgeefster Calle de Hoog.
Ook werkten we meerdere keren samen met architect en designer Andres Novo en schrijver Roeland Hofman  en  werkten we o.a samen met spelers Elsa May Averill, Rianne Meboer, Massih Hutak, Jedi Alvarez, Pablo Fontdevila en Cornelia Hanselman

Anouke de Groot is regisseur. Ze studeerde filosofie en theaterwetenschappen, volgde een vooropleiding dans en was ze gasstudent bij de mimeopleiding.  In 2009 studeerde ze af aan de Regieopleiding  in Amsterdam. Ze regisseerde onder meer de voorstellingen ProjectB, LabyrintRumoer, Binnen regent het niet (in samenwerking met Cornelia Hanselmann), en  Grijs gedraaid.  Ze maakte voorstellingen bij o.a. Over het IJ Festival,  Theater Tuchlaube, Frascati, Generale Oost en Bonte Hond. Sinds 2012 is zij ook verbonden aan de Theaterstraat in Amsterdam. Haar werk was te zien in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg,  Oostenrijk en Zwitserland
Pauline Otten is zakelijk leider van Stichting Toekomstland.  Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen en vervolgens volgde ze de Opleiding Productie Podiumkunsten aan de Theaterschool in Amsterdam. Sinds het behalen van haar diploma doet zij producties op projectmatige basis, zoals in 2017 bij Frascati en de AHK.  In februari 2017 heeft zij de zakelijke leiding op zich genomen van Stichting Toekomstland. Ook is zij van sommige producties van Stichting Toekomstland de productieleider.
 

CONTACTGEGEVENS

Stichting Toekomstland

Willem Passtoorsstraat 24

1073HX Amsterdam

KVK 65824377

BTW NR: 856275311B01

Toekomstland@gmail.com

BewarenBewaren